Kolbászos lencseleves

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 50 dkg lencse
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 4 dl tejföl
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál piros fűszerpaprika
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 teáskanál citromlé vagy gyenge ecet
  • csipetnyi cukor
  • kevés só

Elkészítés

A kiválogatott lencsét 2 és fél liter vízben puhára főzzük. Egy másik edényben felforrosítjuk az olajat, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. A pirospaprikát rászórjuk, majd 5 másodpercnyi pirítás után fél dl vizet ráöntünk, majd lehúzzuk a tűzről. Beletesszük a zúzott fokhagymát. Sóval ízesítjük. A megfőtt lencsét ráöntjük a hagymás olajra, majd beletesszük a karikára vágott kolbászokat. A kolbászról le kell húzni a bőrt, mielőtt felkarikázzuk. Felforraljuk. 10 percig erős lángon főzzük. Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, a citromlével, 10 evőkanál vízzel, majd a forrásban lévő levesbe beleöntjük. Cukorral ízesítjük. A megmaradt tejfölt, ha valaki úgy szereti, bele teheti még a levesbe.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.