Kolbászos lencseleves
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 50 dkg lencse
- 25 dkg füstölt kolbász
- 4 dl tejföl
- 4 evőkanál olaj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál piros fűszerpaprika
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 teáskanál citromlé vagy gyenge ecet
- csipetnyi cukor
- kevés só
Elkészítés
A kiválogatott lencsét 2 és fél liter vízben puhára főzzük. Egy másik edényben felforrosítjuk az olajat, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. A pirospaprikát rászórjuk, majd 5 másodpercnyi pirítás után fél dl vizet ráöntünk, majd lehúzzuk a tűzről. Beletesszük a zúzott fokhagymát. Sóval ízesítjük. A megfőtt lencsét ráöntjük a hagymás olajra, majd beletesszük a karikára vágott kolbászokat. A kolbászról le kell húzni a bőrt, mielőtt felkarikázzuk. Felforraljuk. 10 percig erős lángon főzzük. Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, a citromlével, 10 evőkanál vízzel, majd a forrásban lévő levesbe beleöntjük. Cukorral ízesítjük. A megmaradt tejfölt, ha valaki úgy szereti, bele teheti még a levesbe.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.